MARKO VOORSPELT GROOTSTE RIVAAL VERSTAPPEN: 'IN DE RACE ZIJN ZE BETER'

Helmut Marko is na afloop van de zaterdag in China een gelukkig man. Een zege voor Max Verstappen in de sprintrace en een één-tweetje in de kwalificatie op het Shanghai International Circuit. De Red Bull Racing-adviseur hoopt op een hevig gevecht tussen de Ferrari's en McLarens achter de beide RB20's.

Wie zondag de grootste concurrent van Verstappen zal zijn om hem te weerhouden van zijn vierde zege in vijf Formule 1-races? "Ik denk dat het Sergio Perez zal zijn. De Ferrari's presteerden vandaag teleurstellend, maar in de race zal het anders zijn. Ik hoop dat er zich een DRS-trein achter ons zal vormen", zegt Marko tegenover de camera's van het Duitse Sky Sports.

Marko: ‘Met Max moet het wel lukken’

In tegenstelling tot andere jaren, mogen de F1-teams vanaf dit jaar weer aanpassingen aan de wagens doen na afloop van de sprintrace. Red Bull heeft er echter niet voor gekozen om aanpassingen te doen aan de afstelling omdat die volgens Marko al optimaal was voor droge omstandigheden. Dat bleek de juiste keuze, want Verstappen en Perez bezetten samen de eerste startrij voor de Grand Prix van China.

Ook voor de race verwacht Marko weinig problemen. “Pas toen het nat werd, ging het niet zo goed”, vertelt hij bij ServusTV. Voor de rest van het raceweekend wordt er geen regen meer voorspeld, waardoor Red Bull zich volgens Marko ‘in een goede positie’ zou moeten bevinden. “Met Max erbij moet het goedkomen”, besluit de Oostenrijker.

2024-04-20T11:38:08Z dg43tfdfdgfd